Jeszcze nie dawno polska gastronomia – przynajmniej wedle światowych speców – tkwiła w kucharskim zaścianku. Dziś miejscowe restauracje trafiają do ekskluzywnych rankingów.
Zapachu nie da się oszukać.


Źródło: KUPIEC
W należytej restauracji Anatewka pachnie smacznym jedzeniem zaś kucharze znają chwyty, które pozwalają wypełniać lokal niezwyczajnymi wonnościami, przykładowo prażą zioła lub kawusię na patelni, wypiekają swoje pieczywo albo ciasteczka ( szczegółowe informacje na anatewka-manufaktura.pl). W perfekcyjnych restauracjach częstokroć możemy spotkać właściciela, który krząta się po sali, cichcem przygląda klientom, zwraca uwagę na to czy są zaspokojeni. Jest autentycznym szefem! Gdy wkraczamy do knajpki w jakiej są tłumy, to oznacza, że pożywienie tam podawane musi być wyśmienite. Kierujmy uwagę również na to, czy bawią tam regionalni klienci. W jaki sposób to sprawdzić? Dla przykładu wkraczamy do włoskiej restauracji a przy stolikach siedzą ludzie mówiący po włosku – to oznaka, że włoska kuchnia serwowana w owym lokalu jest oryginalna.
Brak punktów parkingowych świadczy o tym, że restauracja cieszy się dużym zainteresowaniem gości oraz specjalnie przejechali kilkanaście lub kilkadziesiąt kilometrów, by spałaszować posiłek dokładnie tu (zapoznaj się z ofertą na anatewka-manufaktura.pl)! Przed udaniem się do wybranej knajpki warto sprawdzić też co piszą o niej w Internecie oraz co myślą o tym miejscu nasi przyjaciele (jeżeli są miłośnikami dobrej kuchni). Marketing szeptany to cały czas jedna z w najwyższym stopniu efektywnych form promocji.
Gdy chodzi o restauracje w manufakturze, ładna ubikacja zaświadcza o tym, że właściciel troszczy się o wszelki detal. Porządne WC (zobacz także kosze na śmieci dragon) znaczy, że prawdopodobnie w kuchni także panuje porządek oraz czystość.